Alt det hyggelige ved familielivet

Hvornår skal dit tag skiftes og hvad skal du kigge efter?.

Vi er glade for at du bruger vores side! Scroll ned ad, og se om det var det indhold som du ledte efter.

Voveogvilla

go to content
Dato.april 11, 2020 Kategori. Boligen Visninger.729 Kommentarer.0

Denne artikel er baseret p et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Et tag skal stå model til meget. Det tager både imod vind og slud, og det bliver derfor i længden slidt. Du skal derfor holde øje med, hvornår der er småting, som du kan reparer, og hvornår det er tid til at skifte dit tag helt ud. Når du kigger dit tag efter, skal du have i baghovedet, at intet vand må trænge ned i tagkonstruktionen. Mange af skaderne kan ses med det blotte øje, men nogle få tegn på slitage, kan ikke ses. En af disse næsten usynlige skader er mos. Det kan være, man kun kan se et lille område med mos udenpå taget, men dette kan strække sig over meget større arealer inden under taget. Mosset kan i sidste ende transportere vand ned til tagkonstruktionen.

Det skal du holde øje med

Der findes efterhånden mange bud, på hvilke materialer man kan lave et tag af, og de har alle forskellige svagheder, som man skal holde øje med:

  • Tegl: Teglsten har en svaghed ved deres sammenbygning. Teglstenen kan falde ned, revne, knække og meget mere. Derfor skal du kigge efter huller og lignende, hvis du har et teglstenstag. For at reparere mindre skader kan du købe noget bøjeligt metalfilm med en klæbrig underside og dække hullerne med det.

  • Eternit bølgeplader: Eternit bølgeplader har ikke samme problem som tegl. Her skal du mere kigge efter mos, løse skruer og mørnede plader. Eternit bølgeplader er meget simple at vedligeholde, da du blot kan udskifte de plader, som er blevet for slidte.

  • Tagpap: Ved tagpap skal du kigge efter revner i taget. Du skal også kigge efter forskydninger i underlaget, og om vandet kan løbe fra taget, så det ikke samler sig. For at få taget til at holde længere, skal du først fylde revnerne, og herefter kan du overstryge med tagasfalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.