Alt det hyggelige ved familielivet

3 gode råd, når du skal male indendørs.

Vi er glade for at du bruger vores side! Scroll ned ad, og se om det var det indhold som du ledte efter.

Voveogvilla

go to content
Dato.juni 22, 2020 Kategori. Boligen Visninger.247 Kommentarer.0

Denne artikel er baseret p et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange små detaljer, der afgør, om du får et godt og tilfredsstillende resultat, når du maler vægge og loft indenførs. Herunder får du en række gode tips til, hvordan du opnår det absolut bedste resultat.

Når du har besluttet dig for, at du vil give dig i kast med at male dine vægge og lofter selv, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Det er de færreste, der ofte maler, medmindre de er professionelle. Derfor kan det være vanskeligt at opnå et godt resultat, medmindre man gør sig umage.

#1: Vælg den rigtige maling

Du kan ikke bare vælge en hvilken som helst maling, når du skal male indenfor. Det er vigtigt, at du vælger maling, som er beregnet til vægge og lofter. På den måde er du sikker på, at du opnår det resultat, du drømmer om. I langt de fleste tilfælde er det den samme maling, du maler vægge og lofter med.

Typisk er det en god idé at vælge en mat maling, når du skal male stuer og værelser. Er det derimod køkken og mad, der skal males, kan du godt vælge en, der er en smule mere glansfuld. Samtidig bør du male træværker såsom lister, paneler, døre og vinduer med en træmaling, som giver et blankere resultat.

#2: Giv dig tid til at gøre forarbejdet ordentligt

Det er vigtigt, at du bruger den tid, der skal bruges, på at gøre forarbejdet grundigt. 

Det er forarbejdet, der danner rammen om det endelige resultat, hvorfor det er dumt at forhaste dig her. Tag dig tid til spartling, slibning, afrensning og afdækning, så du har de bedste forudsætninger for at komme i mål med et tilfredsstillende resultat.

#3: Dæk alt til, der ikke skal males

Brug afdækningspap eller malertæpper til at dække de overflader af, som ikke skal males. Hvis du blot bruger plastik, bliver den maling, du spilder, ikke suget op, hvorfor du risikerer at tvære den ud over det hele. Fjern møbler og andet inventar i rummet, som ikke skal males.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *