Alt det hyggelige ved familielivet

Lej et værelse ud.

Vi er glade for at du bruger vores side! Scroll ned ad, og se om det var det indhold som du ledte efter.

Voveogvilla

go to content
Dato.januar 28, 2021 Kategori. Boligen Visninger.76 Kommentarer.0

Denne artikel er baseret p et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du lidt rigeligt plads i din villa, kan du leje et værelse ud. Det kan også give lidt ekstra penge til de løbende udgifter.

Det kan være hyggeligt at leje et værelse ud. Det giver lidt mere liv i huset, fordi der er en person mere. Ofte er det unge studerende, der lejer et værelse, så du kan få en ung, sød lejer.

Hvis det er lidt stramt med pengene, men du har pladsen, kan det være en idé at leje et værelse ud. Så får du lidt husleje ind. Der vil være lidt flere udgifter til el og vand, men dem kan du lægge oven i huslejen.

Det praktiske

Før du lejer ud, er det en god idé at overveje det praktiske. Hvordan skal det fungere med endnu en beboer i huset? Skal din lejer have adgang til din vaskemaskine? Hvordan skal reglerne i køkkenet være? Hvad med badeværelset?

Der er meget at tænke på, men det er en god idé at tænke det igennem. Så kan du oplyse din lejer om det, og I undgår dumme situationer.

Tænk hele din hverdag igennem, og overvej, hvor der er brug for en klar aftale.

Det formelle

Du skal også sørge for at have styr på det formelle. Der skal ligge en lejekontrakt værelse. Det er ikke så besværligt at lave sådan en, men det er vigtigt at huske.

I lejekontrakten kan du skrive nogle af de praktiske ting, du har overvejet. Som fx om lejeren har adgang til din vaskemaskine.

I en lejekontrakt kan du også skrive, om udlejningen har en tidsbegrænsning. Hvis du kun vil leje værelset ud i et års tid, så kan du skrive i kontrakten, at den gælder i et år.

Man kommer langt med venlighed

Når man har en lejer boende, kan der opstå konflikter. Det gælder også, selvom du har skrevet rigtig mange ting i lejekontrakten. Der kan dukke noget op, som du ikke har tænkt på.

Når det sker, skal du huske, at man kommer langt med venlighed. Tal med din lejer. Bed pænt om, at der bliver lavet om på det, du har et problem med. Så er det meget sandsynligt, at det vil blive gjort.

Sørg også for at være en god udlejer. Hvis din lejer beder om et eller andet, så prøv at leve op til det. Virker en stikkontakt på værelset ikke, så få den straks lavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *