Alt det hyggelige ved familielivet

Tips til det rette jagtudstyr.

Vi er glade for at du bruger vores side! Scroll ned ad, og se om det var det indhold som du ledte efter.

Voveogvilla

go to content
Dato.januar 13, 2021 Kategori. Generelt Visninger.104 Kommentarer.0

Denne artikel er baseret p et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jagt er en gammel fritidsaktivitet, som er blevet udført stort set lige så længe, som der har levet mennesker. Det kan både fungere som en gruppe- og soloaktivitet. Man kan også jage på forskellige måder, alt efter hvilket dyr, man er ude efter. Det afhænger meget af tiden på året, da der er jagtsæson for de forskellige dyr.

Udover at man kan jage forskellige dyr, så kan man også bruge forskelligt udstyr. Det kan fx være beklædning eller skydevåben.

Compoundbue eller luftgevær?

Nogle af de mest klassiske skydevåben er enten en compoundbue eller et luftgevær. Det afhænger meget af, hvilken form for jagt, du skal på, og hvilken type jæger du er.

Compoundbue til jagt er et nyere produkt, der først blev opfundet i 1966. Når du skal vælge den rette bue, så er der fire punkter, du skal være opmærksom på: Øjedominans, træklængde, aksel-til-aksel og trækvægt. Når du har styr på de fire ting, er det meget lige til at finde den rette bue.

En compoundbue kan også bruges til skiveskydning. Den fungerer godt både for nybegyndere og mere rutinerede bueskydere.

Det andet klassiske jagtvåben er et luftgevær. Der er nogle specielle regler, når det kommer til køb og opbevaring af skydevåben. Alt efter kaliberen kan det nemlig kræves, at du har jagttegn. Du kan læse mere om de forskellige typer af luftgevær her: https://pcp-luftgevaer.dk/

Et PCP-luftgevær er en type af luftgevær, der allerede et pumpet med luft. Det vil altså sige, at du ikke behøver at pumpe det på egen hånd. Det eneste, du skal gøre, er at tage ladegreb. Når luftbeholderen er tom, skal du så fylde den op med luft igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *